KOMF in the media

2 hours ago

KOMF
KOMF ka ndarë 🏆Çmimin Vjetor 2021 në fushën e 📰gazetarisë për Dilaver Polisin nga KTV - Kohavision, me storien televizive “Tregimi inspirues i futbollistit gjilanas, Enis Xhemaili”Çdo sportist e ka një tregim për t’ua thënë të tjerëve. Një grup dukshëm më i vogël ka një rrëfim që inspiron mijëra të tjerë. Kështu e fillon shkrimin e tij për Enis Xhemailin, futbollistin 14 vjeçar nga Gjilani, gazetari, Dilaver Polisi. Dilaveri na e sjell një personazh të rrallë, një futbollist të shkëlqyer, i cili ka lindur pa gjysmën e dorës së djathtë, por kjo nuk e pengoi që të shquhet, e madje edhe t’i mbërrijë majat në futbollin e Kosovës. Dilaveri na e sjell një rrëfim jetësor, të një të riu që thyen të gjitha stereotipet dhe paragjykimet ekzistuese në fushën e sportit. Enisi është në pritje të një ndërhyrje kirurgjike, por ai nuk është peng i saj. Ai është shumë aktiv dhe pareshtur i sjell fitore ekipit të tij futbollistik. Sukseset e tij të një pas njëshme tek secili ngjallin optimizmin. Atyre që janë më mendje ngushtë ua largon paragjykimet. Mbi të gjitha reportazhi për Enis Xhemailin, bëri që shumë të rinj të tjerë të inspirohen e të ndjekin ëndrrën e tyre, sepse aty ku ka vullnet, realizimi i ëndrrës nuk ka kufij. Për më tepër, ju lutem ndiqni storien e plotë në linkun më poshtë: ⬇ www.koha.net/sport/246711/tregimi-inspirues-i-futbollistit-gjilanas-enis-xhemaili/#Cmimetpergazetare #tregimetmetemira ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 hours ago

KOMF
KOMF ka ndarë 🏆Çmimin Vjetor 2021 në fushën e 📰gazetarisë për Ardita Rashiti nga T7, me 🎬storien “Qendrat për mësim shtesë rrezikojnë të mbyllen”.Ardita Rashiti, trajton një problem akut të shoqërisë sonë, mungesën e qëndrueshmërisë financiare të qendrave për mësimin shtesë. Rreth 83 Qendra Mësimore veprojnë në 20 komuna të Kosovës, kryesisht në komunat ku jetojnë shumica e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian. Këto qendra udhëhiqen nga 10 organizata të shoqërisë civile në Kosovë dhe kryesisht mbështeten nga donatorët ndërkombëtar. Janë gjithsej 5,555 fëmijë që vijojnë aktivitetet në qendrat si këto.Autorja e stories ka vizituar Qendrën “Lasgush Poradeci” në fshatin Gjurkoc të Shtimes dhe ka biseduar me nxënës, mësimdhënës, prindër por edhe përfaqësues të shoqërisë civile që merren me të drejtat e fëmijëve. Në mesin e fëmijëve, ka të tillë, prindërit e të cilëve nuk dinë fare shkrim lexim. Fëmijët e tillë nuk ka kush t’i ndihmojë në kryerjen e detyrave të shtëpisë, kështu që shpresa e vetme për një ndihmesë të tillë është kjo qendër. Ardita ka prekur një plagë të shoqërisë sonë, e cila ekziston prej vitesh, por anashkalohet dhe kalon e pa trajtuar dhe në heshtje. Ky shkrim padyshim do të duhej të shërbente si alarm për institucionet qendrore dhe ato komunale, që duhet ta adresojnë hallin e mbi 5 mijë e 500 fëmijëve. Për më tepër, ju lutem ndiqni storien e plotë në linkun më poshtë: ⬇www.youtube.com/watch?v=HufaSjoqOEc#Cmimetpergazetare #tregimetmetemira ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 hours ago

KOMF
Loreta Keqekolla nga KOMF e ftuar në KTV - Kohavision, flet për çmimet e KOMF për gazetarë dhe mirënjohjet Mik i Fëmijëve ⬇️ ... See MoreSee Less
View on Facebook