Lajmet e fundit

KOMF nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me ZQM

29 Tetor 2021 Drejtoresha Ekzekutive e KOMF Donjeta Kelmendi dhe Drejtori i Zyrës për Qeverisje të Mirë të…

KOMF nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me Ministrinë e Drejtësisë

28 Tetor 2021 Drejtoresha Ekzekutive e Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, Donjeta Kelmendi dhe…

Mbahet webinar-i: “Ndërmjetësimi mes bashkëmoshatarëve si alternativë për adresimin e dhunës në shkolla”

27 Tetor 2021 KOMF dhe Qendra për arsim e Kosovës mbajtën webinarin me temë “Ndërmjetësimi mes bashkëmoshatarëve si…

Letër drejt Ambasadës së Austrisë në Shkup: Vizë për nënën

26 Tetor 2021 KOMF ka dërguar sot një shkresë drejt Ambasadorit të Ambasadës së Austrisë në Shkup, Georg…

Tryezë diskutimi “Edukimi Medial/Përmbajtjet e papërshtatshme për fëmijë”

25 Tetor 2021 KOMF morri pjesë në panelin e tryezës së diskutimit me temë“: “Edukimi Medial / Përmbajtjet…

KOMF vizitoi Qendrën Labyrinth

22 Tetor 2021 KOMF vizitoj Qendrën Labyrinth, organizatë anëtare e Koalicionit, e cila është e vetmja organizatë në…

KOMF vizitoi Play International Kosovo

KOMF vizitoi organizatën anëtare Play International Kosovo, e cila përmes sportit dhe aktiviteteve sportive si një mjet edukimi…

Mbahet takimi i Komitetit Drejtues i Projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim”

KOMF ka mbajtur takimin e radhës të Komitetit Drejtues të Projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim”. Gjatë këtij…

KOMF mban takimin e Asamblesë së Përgjithshme

KOMF ka mbajtur takimin e rregullt të Asamblesë së Përgjithshme të anëtarëve. Në këtë takim Asambleja e Përgjithshme…

Mbahet takimi i radhës i Grupit Tematik për Shëndetësi

KOMF mbajti takimin e radhës të Grupit Tematik për Shëndetësi. Gjatë këtij takimi u finalizua politika rekomanduese për…

Mbahet sesioni informues për hartimin e Strategjisë së Ngritjes së Fondeve dhe Vullnetarizmit

KOMF dhe SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë mbajtën sesionin informues me temë “Identifikimi i nevojave dhe çështjeve kryesore…

KOMF kontribuon në nismat legjislative në fëmijërinë e hershme

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit është në proces të hartimit të Ligjit për Edukimin në Fëmijërinë…

KOMF fillon projektin për ndërtimin e kapaciteteve për mirëqenie dhe shëndet në komunitet

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka filluar projektin ndërkombëtar 4 vjeçar “Ndërtimi i kapaciteteve…

KOMF ka dorëzuar në MSH draft Udhëzuesin për Parandalimin e Covid-19 në Shërbime Sociale

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka dorëzuar në Ministrinë e Shëndetësisë draft Udhëzuesin për…

KOMF mbajti Webinar-in “Veprimet për mbrojtjen e fëmijëve në fëmijërinë e hershme”

KOMF mbajti webinarin me temë “Veprimet për mbrojtjen e fëmijëve në fëmijërinë e hershme”, ku Remzije Krasniqi –…

KOMF ofron rekomandimet për përmirësimin e skemës për shtesat për fëmijë

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF mirëpret vendimin e Qeverisë për fillimin e zbatimit të…

KOMF kërkon mobilizim për mbrojtjen e shëndetit të fëmijëve në procesin mësimor

Sipas njoftimit të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, MASHTI në bashkëpunim me Drejtoritë Komunale të Arsimit është duke bërë përgatitjet që viti i ri shkollor…

Vaksinohu, mbroj fëmijët!

Jemi dëshmitarë që rastet pozitive me Covid-19 po rriten në mënyrë të shpejtë javëve të fundit dhe tashmë…

Grupi Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve shqyrtoi Draft Udhëzuesin për Parandalimin e Covid-19

29 Korrik 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur takimin e radhës të…

KOMF vazhdon mbështetjen për hartimin e Lijgit të ri për Shërbime Sociale

22 Korrik 2021 KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Financave, Punës dhe Transfereve, ka mbajtur punëtorinë e radhës…

KOMF: Një vit me Ligj për Mbrojtje të Fëmijës; fëmijët kërkojnë reagim nga deputetët

16 Korrik 2021 KOMF ka lëshuar një Komunikatë për Media me rastin e një vjetorit të hyrjes në…

KOMF adresoi propozim nenet për Projekt Kodin Civil

22 Qershor 2021 KOMF bashkë me organizatat anëtare SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë, Organizatën për Fëmijët pa Kujdes…

KOMF shënon Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës së Rëndë të Fëmijëve

12 Qershor 2021 Me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Punës së Rëndë të Fëmijëve, përmes një komunikate për…

Mbahet punëtoria “Raportimi i mediave bazuar në standarde dhe interesin më të mirë të fëmijës”

11 Qershor 2021 KOMF në partneritet me Terre des hommes Kosovë, kanë mbajtur punëtorinë me temë “Raportimi i…

KOMF mbështet hartimin e Ligjit të ri për Shërbime Sociale dhe Familjare

9 Qershor 2021 KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Financave, Punës dhe Transfereve kanë mbajtur punëtorinë e radhës…

Grupit Tematik për Shëndetësi harton kërkesat drejt Ministrisë së Shëndetësisë

4 Qershor 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur takimin e radhës të…

Grupi Tematik për Arsim koordinohet për veprimet avokuese në fushën e arsimit

3 Qershor 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur takimin e radhës të…

KOMF vizitoi Qendrën për Mbrojtjen e Viktimave dhe Parandalimin e Trafikimit të Qenieve Njerëzore – MVPT

1 Qershor 2021 Përfaqësuesit e KOMF me 1 Qershor, vizituan Qendrën për Mbrojtjen e Viktimave dhe Parandalimin e…

KOMF vizitoi SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë

1 Qershor 2021 KOMF vizitoi organizatën anëtare SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë, e cila kujdeset dhe ofron shërbime…

KOMF vizitoi qendren mësimore të Balkan Sunflowers në Fushë Kosovë

1 Qershor 2021 Anëtarët e Bordit të KOMF morën pjesë në aktivitetin e organizatës anëtare, Balkan Sunflowers Kosova,…

KOMF vizitoi familjen strehuese në Fushë Kosovë

1 Qershor 2021 KOMF vizitoi familjen strehuese të Shahë dhe Fahri Sinanit në Komunën e Fushë Kosovës, e…

KOMF vizitoi HANDIKOS

1 Qershor 2021 Përfaqësuesit e KOMF morën pjesë në aktivitetin e organizuar nga organizata anëtare HANDIKOS, në kuadër…

KOMF takoi Presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani

1 Qershor 2021 KOMF mbajti takim me Presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, ku diskutuan lidhur me…

KOMF takohet me Kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti

1 Qershor 2021 KOMF mbajti takim me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, Albin Kurti, Ministren e Drejtësisë Albulena…

KOMF adreson kërkesat për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve

1 Qershor 2021 Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve – 1 Qershorit, KOMF mbajti konferencë për media…

KOMF validon Strategjinë e Komunikimit

26 Maj 2021 KOMF dhe SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë, kanë mbajtur punëtorinë e fundit për validimin e…

KOMF mbajti webinarin “Sjelljet sfiduese në fëmijërinë e hershme – Parandalimi dhe intervenimi”

21 Maj 2021 KOMF mbajti webinarin me temë “Sjelljet sfiduese në fëmijërinë e hershme – Parandalimi dhe intervenimi”,…

KOMF reagon ndaj lajmit për ngacmim seksual të të miturës

16 Maj 2021 KOMF përmes një komunikate për media reagoi me shqetësim të madh për lajmin e publikuar…

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve përcakton veprimet avokuese rreth Grantit Specifik për Shërbime Sociale

28 Prill 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur takimin e radhës së…

KOMF publikon Raportin e Monitorimit “Shërbimet Sociale në Kohë Pandemie”

23 Prill 2021 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ka mbajtur konferencën për…

KOMF dhe Zog&Zog me fushatë për ngritje të fondeve për fëmijët e cenueshëm

16 Prill 2021 Zog&Zog dhe KOMF, kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për realizimin e fushatës pesë mujore për ngritje…

KOMF takoi Ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci

13 Prill 2021 Përfaqësues nga Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve –  KOMF u takuan me Ministren…

KOMF takoi Ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu

12 Prill 2021 Donjeta Kelmendi dhe Ibadete Krasniqi nga Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF…

Dita Botërore e Ndërgjegjësimit mbi Autizmin

2 Prill 2021 Me rastin e 2 Prillit – Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit mbi Autizmin, KOMF ka përgatitur…

Mbahet punëtoria mbi konceptin e Shtëpive për Mbrojtjen e Fëmijëve

31 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Punës…

KOMF mbajti webinarin “Hulumtuesit e vegjël – Të nxënit përmes projekteve”

31 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF mbajti webinarin me temë Hulumtuesit e…

KOMF mbajti takim mentorues lidhur me kontraktimin e shërbimeve sociale

24 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF  ka mbajtur takim mentorues në lidhje…

KOMF dhe ZQM mbajtën takim pune mbi ndikimin e Covid-19 në shërbimet për mbrojtjen e fëmijës

17 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë dhe Zyra për Qeverisje të Mirë…

Dita Botërore e Sindromës Down

21 Mars 2021 Sot shënohet Dita Botërore e Sindromës Down. Në këtë ditë, KOMF bën thirrje për rritje…

KOMF dhe ZQM koordinohen për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës

24 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë dhe Zyra për Qeverisje të Mirë…

KOMF vijon mbështetjen për hartimin e Draft Ligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare

11 Mars 2021 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe…

KOMF pjesë e grupit punues për hartimin e Procedurave Standarde të Veprimit për Fëmijët në Punë

1 Mars 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF morri pjesë në punëtorinë e parë…

Mbahet punëtoria për hartimin e Strategjisë së Komunikimit

16 Shkurt 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e…

Mbahet takimi i rregullt i projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim”

10 Shkurt 2021 Ekipi i projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim” ka mbajtur takimin e rregullt dy-ditor, ku…

KOMF mbajti webinarin “Librat për moshën parashkollore”

11 Shkurt 2021 KOMF mbajti webinarin “Librat për moshën parashkollore”, me folësen Hana Zylfiu – Haziri nga Qendra…

KOMF: Mbani fëmijët larg aktiviteteve zgjedhore

9 Shkurt 2021 KOMF apelon tek subjektet politike të cilat janë pjesë e fushatës elektorale për zgjedhjet nacionale,…

KOMF mbajti webinarin “Raportimi i mediave për fëmijët”

5 Shkurt 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur webinarin me temë: “Raportimi…

Mbahet trajnimi për kontraktimin e shërbimeve sociale

29 Janar 2021 KOMF ka mbajtur trajnimin tre ditor për kontraktimin e shërbimeve sociale nga autoritetet publike, skemën…

KOMF u drejtohet kandidatëve për kryeministër me kërkesën “Një Kryeministër për Fëmijët”

28 Janar 2021 Duke qenë se në Republikën e Kosovës më datë 14 Shkurt do të zhvillohen Zgjedhjet e…

KOMF dënon raportimet e mediave lidhur me rastin e zhdukjes së vajzës nën 18 vjeç

28 Janar 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë ka parë me shqetësim raportimet e…

KOMF priti Shefen e Misionit të Ambasadës së Zvicrës në Kosovë

20 Janar 2021 Zëvendës Shefja e Misionit, Pauline Menthonnex Gacaferri dhe Seraina Fürer staf diplomatik nga Ambasada e…

KOMF ndan çmimet vjetore në gazetari, me fokus në të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve

29 Dhjetor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ndan çmimet vjetore për…

KOMF ndan mirënjohjet vjetore “Mik i Fëmijëve”, me fokus në të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve

22 Dhjetor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ndan mirënjohjet vjetore “Mik…

KOMF ka mbajtur takimin e radhës të Asamblesë së Përgjithshme

9 Dhjetor 2020 KOMF ka mbajtur takimin e radhës në formë virtuale të Asamblesë së Përgjithshme. Gjatë takimit,…

KOMF takohet me ministrin Reçica lidhur me financimin e shërbimeve sociale

26 Nëntor 2020 Donjeta Kelmendi nga KOMF dhe Valbona Çitaku nga Shpresa dhe Shtëpi për Fëmijët Kosovë –…

Nis seria e webinareve të KOMF për zhvillimin në fëmijërinë e hershme

23 Nëntor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka filluar serinë e webinareve që…

KOMF kërkon miratimin e menjëhershëm të Projekt Ligjit për Financat e Pushtetit Lokal

23 Nëntor 2020 Me qëllim të zgjidhjes së problemit të financimit të shërbimeve sociale për fëmijët dhe qytetarët…

KOMF Kryeministrit: Shërbimet sociale rrezikojnë të ndërpriten në Janar 2021, fëmijët do mbeten pa shërbime

19 Nëntor 2020 KOMF, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijës përmes një…

Propozimet për Projekt Kodin Civil prezantohen drejt Kuvendit

21 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, Unicef Kosovo Programme, SOS…

Përmbyllet fushata Komuna ime, e drejta ime sociale

21 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka përmbyllur fushatën vetëdijesuese një-javore lidhur…

KOMF dhe Lidhja e Qendrave për Punë Sociale të Kosovës mbajnë punëtorinë për Ligjin për Shërbime Sociale

16 Tetor 2020 Organizata për Fëmijët pa Kujdes Prindëror – OFAP në bashkëpunim me Koalicionin e OJQ–ve për…

KOMF mbështet grupin punues me ekspert ligjor për hartimin e Projekt Ligjit për Shërbime Sociale

24 Gusht 2020 Krahas konsultimeve dhe punëtorive tematike, KOMF po mbështet procesin e hartimit të Projektligjit për Shërbime…

KOMF mban konsultime për organizimin dhe financimin e shërbimeve sociale në Projekt Ligjin për Shërbime Sociale

12 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në bashkëpunim me Ministrinë…

KOMF ofron propozimet për zgjerimin e formave të mbrojtjes në Projekt Ligjin për Shërbime Sociale

12 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në bashkëpunim me Ministrinë…

Fushata nacionale “Komuna ime, e drejta ime sociale”

12 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ka hapur fushatën nacionale “Komuna…

KOMF ka mbajtur punëtorinë e parë tematike për hartimin e Projekt Ligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare

7 Tetor 2020 KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale kanë mbajtur punëtorinë e parë…

KOMF shkollave: Prioritizoni shëndetin mendor të nxënësve!

25 Shtator 2020 KOMF përmes organizatave anëtare ka përcjellë rifillimin e procesit mësimor e më specifikisht mbarëvajtjen e…

Mbahet takimi i Grupit Tematik për Arsim të KOMF

10 Shtator 2020 KOMF mbajti takimin e radhës të Grupit Tematik për Arsim. Në këtë takim u diskutua…

Mbahet takimi i Grupit Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve

26 Gusht 2020 KOMF mbajti takimin e radhës të Grupit Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve. Në këtë takim…

Përmbyllet fushata virtuale #Mbrojfëmijët

25 Korrik 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka përmbyllur fushatën vetëdijesuese një-javore lidhur…

KOMF thirrje institucioneve për tu angazhuar për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës

17 Korrik 2020 KOMF, me rastin e hyrjes në fuqi të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës, i bën…

Një vit nga vrasja makabre e fëmijës nga Fushë Kosova, ende asnjë përgjegjësi nga institucionet e Kosovës

11 Korrik 2020 Sot bëhet një vit nga vrasja makabre e fëmijës 9 vjeçar nga Komuna e Fushë…

Kërkohet reformë e thellë e shërbimeve sociale dhe familjare për qytetarët e Kosovës

9 Korrik 2020 Komunikatë e përbashkët e Koalicionit të OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, Institucionit të…

KOMF nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Edukimit

6 Korrik 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin…

KOMF fillon hartimin e Strategjisë së Komunikimit

26 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet dhe mbështetur nga SOS…

KOMF: “Qeveria të shkurtojë asfaltin”, të rris përkrahjen e fëmijëve

16 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

KOMF lanson faqen për zhvillimin në fëmijërinë e hershme “Afër fëmijës”

11 Qershor 2020 KOMF përmes një konference për media ka lansuar faqen e internetit për zhvillimin në fëmijërinë…

U mbajt forumi i diskutimit për rihapjen e sigurt të qendrave ditore për fëmijët e cenueshëm

10 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur sot një…

KOMF publikon Raportin e Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”

1 Qershor 2020 Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Koalicioni i…

KOMF thirrje Qeverisë dhe Komunave të marrin me urgjencë masat për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve

31 Maj 2020 Në prag të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve – 1 Qershorit, KOMF i bën thirrje Qeverisë dhe…

Dita Ndërkombëtare e Familjes!

15 Maj 2020 Sot është Dita Ndërkombëtare e Familjes, ditë e cila ofron një mundësi për të promovuar…

KOMF adreson vlerësimin për ndërprerjen e përdorimit të pakos me libra për moshën 5 – 6 vjeç

5 maj 2020 Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me rrjetin KRAEEYN,…

KOMF kërkon sigurimin e shërbimeve bazike për fëmijët me aftësi të kufizuara gjatë periudhës së pandemisë

4 Maj 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

Grupi Tematik për Shëndetësi adreson gjendjen e rëndë të fëmijëve me aftësi të kufizuara gjatë pandemisë

23 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve KOMF ka mbajtur online takimin e radhës të…

Aprovohet kërkesa e KOMF: Qeveria përfshin dy skema tjera në Pakon Emergjente Fiskale

20 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF njofton që Qeveria e…

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve validon raportin e monitorimit për decentralizimin e shërbimeve sociale

16 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve ka mbajtur takimin e radhës të Grupit Tematik…

KOMF letër Ministrit të Financave për plotësim të Pakos Emergjente Fiskale

6 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

KOMF thirrje prindërve: Rri n’shpi, zhvillo aktivitete edukative dhe argëtuese me fëmijët

1 Prill 2020 Përderisa po vazhdojmë të qëndrojmë në shtëpi si masë mbrojtëse për parandalimin e virusit, Koalicioni…

KOMF thirrje prindërve: Rri n’shpi, mbroj fëmijët!

23 Mars 2020 Koalicioni i Fëmijëve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, kërkon nga prindërit, kujdestarët dhe familjet…

KOMF mbajti takimin e Asamblesë së Përgjithshme

9 Mars 2020 KOMF mbajti takimin e Asamblesë së Përgjithshme. Në pjesën e parë të takimit, janë prezantuar…

11 hours ago

KOMF
💬..."Fëmijët me aftësi të kufizuar në Kosovë, përballen me mungesën e shërbimeve esenciale. Në komuna, shërbimet për fëmijët me aftësi të kufizuara janë shumë të kufizuara. Në disa komuna, shërbimet ofrohen nga qendrat ditore (të drejtuara nga OJQ-të), por këto shërbime kanë mbetur kryesisht nën mbështetjen e donatorëve të huaj, ndërkohë që mbështetja shtetërore nga niveli qendor dhe komunal nuk është e qëndrueshme dhe mbetet shumë e kufizuar, duke rrezikuar në vazhdimësi ndërprerjen e shërbimeve. Mbyllja e shërbimeve rezulton në regres për fëmijët me aftësi të kufizuara. Bazuar në mandatin e tyre ligjor, institucionet duhet të sigurojnë financim të qëndrueshëm pët të ofruar shërbime për të gjithë fëmijët me aftësi të kufizuara, për të përmbushur të drejtat e tyre themelore"…🔵 Kjo ishte një nga çështjet e adresuara nga KOMF në tryezën e organizuar nga Institucioni i Avokatit të Popullit dhe zyra e OSBE-së në Kosovë, për nder të shënimit të Ditës Ndërkombëtare për Personat me Aftësi të Kufizuar. ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

KOMF
Punëtoria e radhës për 𝐋𝐢𝐠𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞̈𝐫 𝐌𝐛𝐫𝐨𝐣𝐭𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐅𝐞̈𝐦𝐢𝐣𝐞̈𝐬 u mbajt me profesionistë të mandatuar për mbrojtjen e fëmijës nga Komuna e Ferizajit dhe Komuna e Kaçanikut. Përgjatë dy ditëve të punëtorisë, përfaqësuesit nga komunat u njoftuan lidhur me përgjegjësitë që dalin nga Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës.💙KOMF në bashkëpunim me Zyrën e Kryeministrit për Qeverisje të Mirë do të vazhdojnë ngritjen e kapaciteteve në komuna, mundësuar në kuadër të projektit “Fuqizimi i akterëve të shërbimeve sociale për të ofruar shërbime cilësore dhe të qëndrueshme për fëmijët dhe familjet e cenueshme”, mbështetur nga Unicef Kosovo Programme në partneritet me USAID Kosovo.#ZbatoLigjinMbrojFemijen ... See MoreSee Less
View on Facebook