KOMF dhe ÇOHU kërkojnë hetim dhe llogaridhënie për veprimet e prokurorisë

KOMF dhe ÇOHU kërkojnë hetim dhe llogaridhënie për veprimet e prokurorisë

19 Korrik 2019

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – KOMF dhe Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, ÇOHU, sot kanë dërguar kërkesë zyrtare tek Këshilli Prokurorial i Kosovës duke kërkuar hetim dhe llogaridhënie për veprimet e prokurorisë lidhur me rastin e fëmijës K. V nga Fushë Kosova.

Në përputhje me rregullat ligjore dhe etike të organeve ndjekëse, KOMF dhe ÇOHU kanë kërkuar që Këshilli Prokurorial të zhvillojë procedurë hetimi ndaj prokurorëve të rastit për të identifikuar nëse ka pasur lëshime profesionale dhe etike në rastin ndaj fëmijës K. V dhe të shqiptojë masat e nevojshme, në rast se ato vërtetohen.

Për të lexuar kërkesën e plotë, klikoni këtu.

No Comments

Leave a Reply