Lajmet e fundit

KOMF ofron propozimet për zgjerimin e formave të mbrojtjes në Projekt Ligjin për Shërbime Sociale

12 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në bashkëpunim me Ministrinë…

Fushata nacionale “Komuna ime, e drejta ime sociale”

12 Tetor 2020 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ka hapur fushatën nacionale “Komuna…

KOMF ka mbajtur punëtorinë e parë tematike për hartimin e Projekt Ligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare

7 Tetor 2020 KOMF në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale kanë mbajtur punëtorinë e parë…

KOMF shkollave: Prioritizoni shëndetin mendor të nxënësve!

25 Shtator 2020 KOMF përmes organizatave anëtare ka përcjellë rifillimin e procesit mësimor e më specifikisht mbarëvajtjen e…

Mbahet takimi i Grupit Tematik për Arsim të KOMF

10 Shtator 2020 KOMF mbajti takimin e radhës të Grupit Tematik për Arsim. Në këtë takim u diskutua…

Mbahet takimi i Grupit Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve

26 Gusht 2020 KOMF mbajti takimin e radhës të Grupit Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve. Në këtë takim…

Përmbyllet fushata virtuale #Mbrojfëmijët

25 Korrik 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka përmbyllur fushatën vetëdijesuese një-javore lidhur…

KOMF thirrje institucioneve për tu angazhuar për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës

17 Korrik 2020 KOMF, me rastin e hyrjes në fuqi të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës, i bën…

Një vit nga vrasja makabre e fëmijës nga Fushë Kosova, ende asnjë përgjegjësi nga institucionet e Kosovës

11 Korrik 2020 Sot bëhet një vit nga vrasja makabre e fëmijës 9 vjeçar nga Komuna e Fushë…

Kërkohet reformë e thellë e shërbimeve sociale dhe familjare për qytetarët e Kosovës

9 Korrik 2020 Komunikatë e përbashkët e Koalicionit të OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, Institucionit të…

KOMF nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Edukimit

6 Korrik 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin…

KOMF fillon hartimin e Strategjisë së Komunikimit

26 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet dhe mbështetur nga SOS…

KOMF: “Qeveria të shkurtojë asfaltin”, të rris përkrahjen e fëmijëve

16 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

KOMF lanson faqen për zhvillimin në fëmijërinë e hershme “Afër fëmijës”

11 Qershor 2020 KOMF përmes një konference për media ka lansuar faqen e internetit për zhvillimin në fëmijërinë…

U mbajt forumi i diskutimit për rihapjen e sigurt të qendrave ditore për fëmijët e cenueshëm

10 Qershor 2020 Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur sot një…

KOMF publikon Raportin e Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”

1 Qershor 2020 Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Koalicioni i…

KOMF thirrje Qeverisë dhe Komunave të marrin me urgjencë masat për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve

31 Maj 2020 Në prag të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve – 1 Qershorit, KOMF i bën thirrje Qeverisë dhe…

Dita Ndërkombëtare e Familjes!

15 Maj 2020 Sot është Dita Ndërkombëtare e Familjes, ditë e cila ofron një mundësi për të promovuar…

KOMF adreson vlerësimin për ndërprerjen e përdorimit të pakos me libra për moshën 5 – 6 vjeç

5 maj 2020 Koalicioni i OJQ – ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me rrjetin KRAEEYN,…

KOMF kërkon sigurimin e shërbimeve bazike për fëmijët me aftësi të kufizuara gjatë periudhës së pandemisë

4 Maj 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

Grupi Tematik për Shëndetësi adreson gjendjen e rëndë të fëmijëve me aftësi të kufizuara gjatë pandemisë

23 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve KOMF ka mbajtur online takimin e radhës të…

Aprovohet kërkesa e KOMF: Qeveria përfshin dy skema tjera në Pakon Emergjente Fiskale

20 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF njofton që Qeveria e…

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve validon raportin e monitorimit për decentralizimin e shërbimeve sociale

16 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve ka mbajtur takimin e radhës të Grupit Tematik…

KOMF letër Ministrit të Financave për plotësim të Pakos Emergjente Fiskale

6 Prill 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

KOMF thirrje prindërve: Rri n’shpi, zhvillo aktivitete edukative dhe argëtuese me fëmijët

1 Prill 2020 Përderisa po vazhdojmë të qëndrojmë në shtëpi si masë mbrojtëse për parandalimin e virusit, Koalicioni…

KOMF thirrje prindërve: Rri n’shpi, mbroj fëmijët!

23 Mars 2020 Koalicioni i Fëmijëve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, kërkon nga prindërit, kujdestarët dhe familjet…

KOMF mbajti takimin e Asamblesë së Përgjithshme

9 Mars 2020 KOMF mbajti takimin e Asamblesë së Përgjithshme. Në pjesën e parë të takimit, janë prezantuar…

KOMF dhe KRAEEYN publikojnë Politikën rekomanduese për zhvillimin në fëmijërinë e hershme

2 Mars 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me rrjetin KRAEEYN, përmes…

KOMF letër Kryeministrit, Ministria e Shëndetësisë të shndërrohet në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale

12 Shkurt 2021 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF përmes një letre iu…

KOMF dënon rastin e përdorimit të dhunës në një ndër kopshtet e Komunës së Prishtinës

13 Shkurt 2021 KOMF dënon rastin e fundit të përdorimit të dhunës në një ndër kopshtet e Komunës…

KOMF publikon Raportin mbi ndikimin e decentralizimit të shërbimeve sociale

11 Shkurt 2021 KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë, Organizatën për Fëmijët pa Kujdes…

KOMF mbajti takimin e radhës së Grupit Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve

24 Janar 2020 KOMF mbajti takimin e rradhës të Grupit Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve. Gjatë këtij takimi…

KOMF ndan çmimet vjetore në fushën e mbrojtjes sociale dhe decentralizimit të shërbimeve sociale

23 Dhjetor 2019 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, ka mbajtur ceremoninë e…

KOMF publikon Udhëzuesin për Ndërhyrjen në Fëmijërinë e Hershme

29 Nëntor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur konferencën përmbyllëse të projektit…

KOMF me konferencë për media për mbrojtjen e fëmijëve nga ndotja e ajrit

18 Nëntor 2019 Në vazhdën e aktiviteteve të organizuara për nder të shënimit të 30 vjetorit të Konventës…

KOMF dhe KRAEEYN dakordohen për hartimin e politikës rekomanduese për zhvillimin në fëmijërinë e hershme

30 Tetor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me rrjetin Kosovo Roma…

Mbahet trajnimi mbi ndërhyrjen në fëmijërinë e hershme

11 – 13 Tetor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në kuadër të Grupit…

Grupi Tematik për Arsim përcakton veprimet për zhvillimin në fëmijërinë e hershme

8 Tetor 2019 Grupi Tematik për Arsim në kuadër të Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve –…

Grupi Tematik për Mbrojtjen e Fëmijëve finalizon qëndrimin për Ligjin për Shërbime Sociale dhe Familjare

3 Tetor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur takimin e radhës të…

Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi zgjerohet me partnerë të rinj

26 Shtator 2019 Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të KOMF u zgjerua…

KOMF mbështet Asosacionin e Komunave të Kosovës

11 Shtator 2019 Asociacioni i Komunave të Kosovës, me mbështetjen e OFAP dhe KOMF ka mbajtur takimin e…

KOMF mbështet procesin e hartimin e Ligjit të ri për Shërbime Sociale dhe Familjare

28 – 29 Gusht 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në partneritet…

KOMF dhe ÇOHU kërkojnë hetim dhe llogaridhënie për veprimet e prokurorisë

19 Korrik 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – KOMF dhe Organizata për…

KOMF: Kërkojmë reagim institucional dhe përgjegjësi për rastin e vdekjes së 11 vjeçarit në Fushë Kosovë

17 Korrik 2019 KOMF ka mbajtur një konferencë për media ku ka reaguar dhe shprehur shqetësimin lidhur me…

Miqtë e Fëmijëve me mesazhe sensibilizuese

5 Korrik 2019 Pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, personalitete…

KOMF thirrje për mobilizim pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve

28 Qershor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë mbajti Konferencën për Media pas miratimit…

KOMF apel Kuvendit: Miratoni Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve

25 Qershor 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, mbajti konferencën për media…

KOMF nis bashkëpunimin me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Qeverisë së Bullgarisë

31 Maj 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka nënshkruar kontratë me Ministrinë e…

KOMF harmonizojnë qëndrimet me Lidhjen e Qendrave për Punë Sociale

24 Prill 2019 Me mbështetjen e KOMF dhe Organizata për fëmijët pa kujdes prindëror – OFAP, sot Lidhja…

KOMF mban takimin e Asamblesë së Përgjithshme

19 Mars 2019 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF sot mbajti takimin e…

KOMF ndau Mirënjohjet “Mik i Fëmijëve”

26 Shkurt 2019 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, në partneritet dhe mbështetur…

KOMF fillon projektin e ri në mbështetje të shërbimeve sociale

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë, Organizata…

KOMF ka mbështetur hartimin e Rregulloreve dhe Strategjive komunale për të drejtat e fëmijëve në komuna

20 Shkurt 2020 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në kuadër të projektit dy vjeçar…

Ndahen çmimet vjetore për gazetari në mbrojtje të të drejtave të fëmijëve, në Kosovë

20 Dhjetor 2018 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, në bashkëpunim me forumZFD…

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi në mes të KOMF, OFAP dhe Asociacionit të Komunave të Kosovës

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, Organizata për fëmijët pa kujdes prindëror – OFAP dhe…

KOMF dorëzon propozim nenet për Ligjin e Familjes dhe Draft Kodin Civil

26 Qershor 2018 Pas një pune intenzive një vjeçare dhe zhvillimit të një serie të konsultimeve publike me…

KOMF publikon Modelin e Politikës për Mbrojtjen e Fëmijëve

7 Qershor 2018 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, në konferencën për media ka publikuar…

KOMF vizitë studimore në Komunën e Sofies

24 Prill 2018 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve po mban vizitën studimore në Sofie bashkë me…

KOMF mban takimin e Asamblesë së Përgjithshme, zgjedh anëtarët e Bordit Drejtues

11 Prill 2018 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur takimin e Asamblesë së…

KOMF lanson Indeksin për Mbrojtjen e Fëmijës 2.0

18 Janar 2018 Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në kuadër të projektit…

2 hours ago

KOMF
🔵KOMF në takimin e Forumit Nacional për Shkollat miqësore “Rritemi bashkë” në kuadër të Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, prezantoi të gjeturat dhe rekomandimet nga punëtoritë e mbajtura me rreth 400 profesionistë në nivel komunal mbi zbatimin e 𝐋𝐢𝐠𝐣𝐢𝐭 𝐩𝐞̈𝐫 𝐌𝐛𝐫𝐨𝐣𝐭𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐅𝐞̈𝐦𝐢𝐣𝐞̈𝐬. 🎯Fokusi u vendos tek të gjeturat dhe rekomandimet sa i përket mbrojtjes së fëmijëve në institucionet arsimore. Ky takim u mbështet në kuadër të projektit “Fuqizimi i akterëve të shërbimeve sociale për të ofruar shërbime cilësore dhe të qëndrueshme për fëmijët dhe familjet e cenueshme në Kosovë”, i cili implementohet nga KOMF, mbështetet nga Unicef Kosovo Programme në partneritet me USAID Kosovo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 hours ago

KOMF
KOMF po vazhdon të mbështes Ministria e Drejtësisë për hartimin e Analizës 📈 mbi gjendjen aktuale të Qendrave për Punë Sociale, me fokus sfidat në aspektin ligjor, institucional dhe funksional.Kjo analizë po hartohet bazuar në vendimin e Ministrisë së Drejtesisë.📌Lidhur me këtë u mbajt punëtoria për procesin e konsultimit dhe validimit të Analizës së Qendrave për Punë Sociale. Kjo punëtori u fokusua në ➡️ prezantimin e hapave për hartimin e Analizës mbi gjendjen aktuale të Qendrave për Punë Sociale, rezultateve të dala dhe rekomandimeve të ofruara nga ekspertët Blerta Perolli Shehu dhe Bedri Bahtiri. 📌Po ashtu gjatë punëtorisë u adresuan dhe reflektuan komentet dhe sugjerimet e grupit punues, deri në finalizimin dhe validimin e kësaj analize. Kjo punëtori u përkrah nga organizata anëtare Terre des hommes - Kosovo.Ekspertiza për hartimin e analizës përkrahet nga KOMF në kuadër të projektit “Fuqizimi i akterëve të shërbimeve sociale për të ofruar shërbime cilësore dhe të qëndrueshme për fëmijët dhe familjet e cenueshme në Kosovë”, i mbështetur nga Unicef Kosovo Programme në partneritet me USAID Kosovo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

KOMF
Donjeta Kelmendi, nga KOMF morri pjesë në panelin e tretë të Konferencës së dytë për shënimin e Ditës Botërore të Punës së Sociale, me temën ➡ Formësimi akademik, puna praktika dhe zhvillimi profesional i profesionistëve të punës sociale – Perspektiva e KosovësModeratore: Rema Krasniqi, SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë Panelistë të tjerë: Avdyl Gashi shef i degës punë sociale Universiteti i PrishtinësAdile Basha Shaqiri, Ministria e Drejtësisë Mentor Morina, Departamenti i Politikave Sociale dhe Familjes ... See MoreSee Less
View on Facebook